EgérÚt Antares Térkép

Antares háttérben lévő tudása mindig segít

Szerverparkunk, amelyet Antaresnek hívnak egyetlen feladatra lett kialakítva:
a dinamikus navigáció megvalósítására.

Miért ’Antares’?

Antares Ben Hur győztes négyes fogatának egyik lova. A legkitartóbb, és amikor már mindenki elfáradt, ő viszi elsőként át a célvonalon a fogatot. Szerverünk jelenti a gyors célbaérkezés fő motorját. A kiszámíthatóságot és az erőt. Ha a felhasználóink befogják e plusz lovat, akkor garantált a siker.


Mi az Antares?

Szervereink jelentik szolgáltatásunk központi magját, összegyűjtik a különböző forrásokból származó információkat, feldolgozzák és elemzik őket, majd elkészítik az időalapú útvonalterveket.
A központ a közlekedési adatokat a felhasználóktól és az operátoroktól gyűjti be. Minden rendszerünkben autózó szervereinkkel áll kapcsolatban, itt összegződik a közösség teljes forgalmi tudása. Térkép adatbázisunk szintén itt tárolódik, és ez teszi lehetővé, hogy mindig mindenkinél a lehető legfrissebb térkép legyen elérhető és használható.

Az Antares szerverek folyamatosan elemzik az egyes útszakaszokról beérkező információkat, és statisztikákat állítanak fel az útszakaszok járhatóságáról. Ezen adatok és a pillanatnyi forgalmi helyzet függvényében javaslatot adnak a leggyorsabb útvonalra.

Honnan érkeznek meg az információk a szerverre?

Felhasználók

Operátorok

Tendenciák

Az adatok legnagyobb részét maguk a felhasználók adják, hiszen autózásuk közben folyamatosan anonim, a navigációt nem zavaró módon információkat küldenek a bejárt útvonalak autózhatóságáról. A közlekedésben résztvevők – a begyűjtött és a szerver felé szolgáltatott adatokkal – segítséget nyújtanak a központi rendszernek és a rendszert használó többi résztvevőnek, így létrejön egy olyan közösségi tudás, mely más minőséget jelent az útvonaltervezésben az eddigi egyéni navigációval szemben. Ezen közösségi tudás élvezője mindenki, akik az Egérutat használja.

A rendelkezésünkre álló információkat azonnal operátor által a térképen bejelöljük és az útvonaltervezések már tartalmazzák ezeket a változásokat. Naponta az országban akár 300 olyan forgalmi esemény is lehet, mely részlegesen vagy teljesen megváltoztatja egy út áteresztőképességét. Legyen az baleset, útépítés, felvonulás, futóverseny, delegáció, árviz, hó miatt járhatatlan út, várakozás határátkelőknél vagy bármi egyéb közlekedést akadályozó tényező, az EgérÚt-tal ezeket elkerülve navigálhatsz.

Szervereink folyamatosan elemzik egyes útszakaszokról korábban beérkezett adatokat. Ezek alapján összefüggéseket keresnek, és figyelembe veszik mind a városok, mind a külterületi utak napi változásait. Tendenciák tipikusan a reggeli és a délutáni csúcsok, melyek jelentős hatással vannak a város autózhatóságára.

Close

Jelentkezés iOS béta teszternek

Az Ön neve*:
Az Ön e-mail címe*:
 
Close

Jelentkezés Windows Phone 7 béta teszternek

Az Ön neve*:
Az Ön e-mail címe*: